Anketa
bábovky
Luxusní dýňová bábovka
Potřebujeme:
150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokaido i se slupkou
200 g rozinek s trochou vody
200 g lískových mletých ořechů
100 g strouhaného mletého kokosu
vanilka či vanilkové aroma
špetka Himalájské soli
Na vymazání a vysypání formy:
kokosový či olivový olej, kokos
Poleva:
3 lžíce kokosového tuku
hrst lískovvých mletých ořechů
2 lžíce nepraženého kaka nebo obyč
1 lžíce agáve sirupu
Rozinky rozmixujeme s trochou vody na kaši a smícháme se všemi surovinami.
Do menší vymazané a vysypané bábovkové formy natlačíme těsto a necháme cca hodinu v mrazáku. Po vyjmutí nám cca do půl hodiny bábovka vypadne sama.
Poleva - kokosový tuk rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme vše ostatní a vymícháme hustší polevu. Polejeme bábovku a podáváme.
Je to opravdu luxusní záležitost.
krásné raw tvořeníčko všem
Maková bábovka s ovocem
Potřebujeme na vrchní vrstvu :
3 šálky máku
Med či agáve
Skořice
Citrónová kůra z celého citronu
Maliny, angrešt mezi vrstvy
Potřebujeme na spodní vrstvu :
3 šálky kokosu
150 g datlí
Menší bábovku vymažeme olivovým olejem a vysypeme kokosem.
Mák umeleme, přidáme ostatní suroviny a spojíme sladidlem.
Namačkáme do bábovky a posypeme malinami a angreštem, který napůlíme.
Kokos umeleme, přidáme rozmixované datle s trochou vody na kaši a utvoříme tvárné těsto. Natlačíme na ovoce a dáme na hodinu až dvě do mrazáku.
Bábovka nám do půl hodiny vypadne sama.
Troufnu si tvrdit, že je to Mercedes mezi bábovkami.
Krásné raw tvoření, spoustu energie a sluníčko v duši všem
Bábovka
Potřebujeme :
Šálek slunečnicových semínek
Šálek kokosu strouhaného
Šálek ovesné mouky (rozemleté vločky)
Střední mrkev
Citronová kůra cca dvě lžíce
200 g datlí
Lžíce kakaa
2 lžíce karobu
Do mísy dáme mletý kokos, slunečnici a ovesnou mouku. Přidáme citr. kůru, najemno nastrouhanou mrkev a vše spojíme datlovou kaší -datle rozmixované s trochou vody na hustší kaši.
Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu natlačíme do bábovkové menší formy, vymazané olivovým, či kokosovým olejem a vysypanou kokosem.
Do druhé části těsta vmícháme karob s kakaem a navrstvíme na první část.
Dáme do mrazáku ztuhnout asi na hodinu až dvě. Překlopíme na talíř a bábovka sama do půl hodiny vypadne.
Vypadá krásně, ale chutná jako pečená. Doporučuji i pro neraw návštěvu
Den plný sluníčka a krásné raw tvoření