Dostupné raw recepty, které zvládne každý

Anketa

Inspirují vás mé stránky?

Celkový počet hlasů: 425

omáčky, hořčice, kečupy, zálivky,přílohy

Rajská omáčka s "rýží"

Potřebujeme na omáčku :

3 masitá zralá rajčata
2 kuličky nového koření
2 datle
Jablečný ocet dle chuti
Sůl

Na jako rýži den naklíčené pohanky

Suroviny na omáčku rozmixujeme, dochutíme dle potřeby a podáváme s přílohou. Můžete si vyrobit také pohankový knedlík, který najdete též v mých receptech.

Krásné raw tvoření a sluníčko v duši všem 

 

Koprawka s pohankovým knedlíkem

Potřebujeme na omáčku :
1/2 hrnku 4 hodiny namočené slunečnice
1/2 banánu
Menší salátová okurka
Sůl nejlépe Himalajskou
Agáve či med cca lžička
Jablečný ocet
Citrónová šťáva
Kopr
Voda

Vše kromě kopru dáme do mixéru a vodou regulujeme požadovanou konzistenci.
Dochucování je trošku alchymie, pohrajte si s kořením až dostanete sladkokyselou chuť. Přidáme kopr a promícháme. Na kopru opravdu nešetříme.

Pohankový knedlík

Potřebujeme :
Hrnek namočené pohanky cca 4 hodiny
Umleté ovesné vločky na zahuštění
Sůl nejlépe Himalajskou

Pohanku propláchneme, necháme pořádně okapat a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Zahustíme vločkovou moukou, osolíme a vytvarujeme knedlík. Nakrájíme na plátky a podáváme s koprawkou. Knedlík je ještě lepší, když ho uděláte ráno a do oběda ho necháte okorat.

Výborné, rychlé, výživné

Sluníčko v duši všem a spoustu elánu

 

 

 

Knedlík

Potřebujeme :
Hrnek přes noc namočené pšenice či jiné obiloviny
Sůl nejlépe Himalajskou

Pšenici rozmixujeme např. v elektrickém mlýnku, dochutíme solí a mokrýma rukama vutvarujeme šištičku. Nakrájíme na plátky a podáváme k omáčkám. Není nutno dávat do sušičky.
Knedlík je hutnější a krásně zasytí. S omáčkou tvoří dokonalý pár.

Dobrou chuť a krásný den všem

 

Guláš

Potřebujeme :
Asi 3 menší rajčátka , větší hrst sušených rajčátek předem namočených
Trochu feferonky, ale opatrně
3 stroužky česneku
Špetka pepře
1PL medu
Sůl
Trochu olivového oleje
Tamari, či sojová omáčka

Vše rozmixujeme a kořením si ještě doladíme chuť

Moc dobré s raw hranolkami s kedlubny:-)

Krásný den milí rawáčci 

 

 

 

Domácí raw hořčice

Potřebujeme:

šálek hořčičného semínka

Hrnek jablečného octa

med ,sůl

Semínko přes noc namočíme v jablečném octě a v části jablečného octa rozmixujeme se všemi surovinami.Je dost ostrá a dobrá.

Můžete přidat různé byliny dle chuti

 

Spoustu energie všem a sluníčko v duši