Dostupné raw recepty, které zvládne každý

Anketa

Inspirují vás mé stránky?

Celkový počet hlasů: 425

Mushroom balls na mrkvovém hnízdě

Potřebujeme cca pro dvě osoby:

250 g menších žampionů...
50 g mletých vlašských ořechů
100 g mletých slunečnicových semínek
3 ks sušených předem namočených rajčátek
2 - 3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce Tamari
1 lžíce citronové šťávy

1 ks vetší mrkve
Zálivka:1 lžíce sezamu,1 lžíce oleje, sůl, petrželka, citronová šťáva

Žampiony oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme Tamari, česnek, olej, citronovou šťávu, nakrájená rajčata a promícháme. Umeleme ořechy, semínka a spojíme vše v těsto, z kterého tvarujeme koule.

Mrkev oloupeme a škrabkou naškrábeme tenké nudle, které promícháme se zálivkou. Vytvoříme hnízdo na které posadíme žampionové koule.
Krásné tvoření VŠEM

Fotka uživatele RAW Fantastic EASY.

Fotka uživatele RAW Fantastic EASY.

 

 

Mandlový raw burger



Potřebujeme cca na 3 kousky:
150 g přes noc namočených mandlí
1 větší stroužek utřeného česneku...
2 lžičky uzené papriky
šťáva z 1/2 citronu
sůl nejlépe himalájskou

Mandle slijeme a propereme v čisté vodě. Rozmixujeme i se slupkou a ponecháme sem tam kousky mandliček. Přidáme vše ostatní a tvarujeme karbanátky. Podáváme se zeleninou.

krásné raw tvoření všem a spoustu sluníčka v duši.

 

 

 

Klobásky s kaší

Klobásky :
Šálek namočených cca na 4 hodiny slunečnicových semínek
Lžíce olivového oleje
Sůl nejlépe Himalajskou
Stroužek česneku
Koření uzená paprika
Oregano nebo majoránka
Citronová šťáva
Vlčková mouka na zahuštění (umleté vločky)

Kaše :
Hrnek rozmražené kukuřice na pokojovou teplotu , sušený česnek, sůl, hrst kešu cca 1/2 hodiny namočených, lze vynechat.

Slunečnici slijeme a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Dochutíme a pokud je hmota řidší, zahustíme vločkovou moukou.

Suroviny na kaši též ponorným mixérem rozmixujeme, dochutíme a podáváme s klobáskami.

Sluníčko v duši všem po celý den 

 

 

 

Famózní celerové karbanátky

Potřebujeme :
100 g přes noc namočených slunečnicových semínek
Větší plátek celeru
Stroužek česneku
Sůl nejlépe Himalajskou
Olivový olej
Šťávu z půlky citronu
Koření uzená paprika mletá

Celer nastrouháme nahrubo, přidáme rozemletá semínka a vše ostatní. Promícháme na krásně tvarné těsto, z kterého modelujeme karbanátky.
Jsou neskutečně dobré.
Obložíme nějakým lupením nejlépe ze zahrádky a s chutí do nich

Krásný den a sluníčko v duši všem

 

 

Karbanátky s petrželkou

Potřebujeme cca na osm karbanátků:
Hrnek přes noc namočených slunečnicoých semínek
Mrkev, řepa 1:1
Cibule
Česnek
Hrst čerstvé petrželky
Sůl nejlépe Himalajskou
Lžíce citronové šťávy

Slunečnici umeleme jde to i ponorným mixérem, zeleninu najemno nastrouháme, cibuli zpracujeme na drobné kostičky a česnek prolisujeme. Přidáme trochu citronové šťávy,drobně nakrájenou petrželku a osolime.
Vytvořte karbanátky a podávejte se zeleninou. Do sušičky je nedávejte, nechte je krásně šťavnaté, vždyť jsou živé. Zbytečně byste se dehydrovali

Krásný den a sluníčko v duši všem

 

Raw "masové " kuličky z pohanky

Potřebujeme :
Přes noc namočenou mechanicky loupanou pohanku, cca 2 šálky
Stroužek česneku, sůl nejlépe Himalajskou
Paprika mletá sladká cca 2-3 lžíce
Asi 5 lístečků čerstvého libečku
Olivový olej 2 lžíce
Mleté ovesné vločky na zahuštění

Vše kromě vloček umixujeme ,zasypeme trochu ovesné mouky (rozemleté vločky v mlýnku )a tvoříme karbanátky

Jednoduché ,rychlé a mega giga ultra výživné

Všem dobrou chuť  a výtečnou náladu po celý den

 

Raw brokolicové karbanátky

Potřebujeme :
Růžičky z celé brokolice
Šálek alespoň 4 hodiny předem namočené slunečnice
Sůl nejlépe Himalajskou
Šťávu z 1/2 citronu
Hrst čerstvé bazalky, 4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku

Rozmixujeme semínko, přidáme vše ostatní a tvoříme karbanátky  Můžete použít i ponorný mixér
Karbanátky jsou výborné s jakoukoli zeleninou
Klidně to můžete použít i jako pomazánku na chlebík , nebo krekry

Den plný úsměvů a vitality všem

 

 Květákové karbanátky s raw hranolkami

Potřebujeme:

na bochánky:
Květák
Česnek, sůl, citronová šťáva, pepř, olivový olej
oloupané přes noc namočené mandle, petrželka

Na hranolky :
cuketu či kedlubnu, olej, kurkuma, sůl

Ponorným mixérem umixujeme květák, přidáme rozemleté mandle a vše ostaní a lžící tvoříme na taliř bochánky
Cukety či kedlubnu nakrájíme na hranolky a necháme chvíli marinovat v zálivce.
Podáváme s květakovými bochánky:-)

Krásný den plný úsměvů a dobrou chuť

 

"Čevabčiči"


1 mango rozmackat, pridat 200g mlete slunecnice 1/2 cibule na kosticky bylinkova sul, cesnek a obalit v rozemletem lnenem seminku:-)..do 20 minut spapat, lnene semi nko po umleti zlukne
Je to dost rychle:-)