Anketa
Mushroom balls na mrkvovém hnízdě
Potřebujeme cca pro dvě osoby:
250 g menších žampionů...
50 g mletých vlašských ořechů
100 g mletých slunečnicových semínek
3 ks sušených předem namočených rajčátek
2 - 3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce Tamari
1 lžíce citronové šťávy
1 ks vetší mrkve
Zálivka:1 lžíce sezamu,1 lžíce oleje, sůl, petrželka, citronová šťáva
Žampiony oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme Tamari, česnek, olej, citronovou šťávu, nakrájená rajčata a promícháme. Umeleme ořechy, semínka a spojíme vše v těsto, z kterého tvarujeme koule.
Mrkev oloupeme a škrabkou naškrábeme tenké nudle, které promícháme se zálivkou. Vytvoříme hnízdo na které posadíme žampionové koule.
Krásné tvoření VŠEM
Mandlový raw burger
Potřebujeme cca na 3 kousky:
150 g přes noc namočených mandlí
1 větší stroužek utřeného česneku...
2 lžičky uzené papriky
šťáva z 1/2 citronu
sůl nejlépe himalájskou
Mandle slijeme a propereme v čisté vodě. Rozmixujeme i se slupkou a ponecháme sem tam kousky mandliček. Přidáme vše ostatní a tvarujeme karbanátky. Podáváme se zeleninou.
krásné raw tvoření všem a spoustu sluníčka v duši.
Klobásky s kaší
Klobásky :
Šálek namočených cca na 4 hodiny slunečnicových semínek
Lžíce olivového oleje
Sůl nejlépe Himalajskou
Stroužek česneku
Koření uzená paprika
Oregano nebo majoránka
Citronová šťáva
Vlčková mouka na zahuštění (umleté vločky)
Kaše :
Hrnek rozmražené kukuřice na pokojovou teplotu , sušený česnek, sůl, hrst kešu cca 1/2 hodiny namočených, lze vynechat.
Slunečnici slijeme a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Dochutíme a pokud je hmota řidší, zahustíme vločkovou moukou.
Suroviny na kaši též ponorným mixérem rozmixujeme, dochutíme a podáváme s klobáskami.
Sluníčko v duši všem po celý den
Famózní celerové karbanátky
Potřebujeme :
100 g přes noc namočených slunečnicových semínek
Větší plátek celeru
Stroužek česneku
Sůl nejlépe Himalajskou
Olivový olej
Šťávu z půlky citronu
Koření uzená paprika mletá
Celer nastrouháme nahrubo, přidáme rozemletá semínka a vše ostatní. Promícháme na krásně tvarné těsto, z kterého modelujeme karbanátky.
Jsou neskutečně dobré.
Obložíme nějakým lupením nejlépe ze zahrádky a s chutí do nich
Krásný den a sluníčko v duši všem
Karbanátky s petrželkou
Potřebujeme cca na osm karbanátků:
Hrnek přes noc namočených slunečnicoých semínek
Mrkev, řepa 1:1
Cibule
Česnek
Hrst čerstvé petrželky
Sůl nejlépe Himalajskou
Lžíce citronové šťávy
Slunečnici umeleme jde to i ponorným mixérem, zeleninu najemno nastrouháme, cibuli zpracujeme na drobné kostičky a česnek prolisujeme. Přidáme trochu citronové šťávy,drobně nakrájenou petrželku a osolime.
Vytvořte karbanátky a podávejte se zeleninou. Do sušičky je nedávejte, nechte je krásně šťavnaté, vždyť jsou živé. Zbytečně byste se dehydrovali
Krásný den a sluníčko v duši všem
Raw "masové " kuličky z pohanky
Potřebujeme :
Přes noc namočenou mechanicky loupanou pohanku, cca 2 šálky
Stroužek česneku, sůl nejlépe Himalajskou
Paprika mletá sladká cca 2-3 lžíce
Asi 5 lístečků čerstvého libečku
Olivový olej 2 lžíce
Mleté ovesné vločky na zahuštění
Vše kromě vloček umixujeme ,zasypeme trochu ovesné mouky (rozemleté vločky v mlýnku )a tvoříme karbanátky
Jednoduché ,rychlé a mega giga ultra výživné
Všem dobrou chuť a výtečnou náladu po celý den
Raw brokolicové karbanátky
Potřebujeme :
Růžičky z celé brokolice
Šálek alespoň 4 hodiny předem namočené slunečnice
Sůl nejlépe Himalajskou
Šťávu z 1/2 citronu
Hrst čerstvé bazalky, 4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
Rozmixujeme semínko, přidáme vše ostatní a tvoříme karbanátky Můžete použít i ponorný mixér
Karbanátky jsou výborné s jakoukoli zeleninou
Klidně to můžete použít i jako pomazánku na chlebík , nebo krekry
Den plný úsměvů a vitality všem
Květákové karbanátky s raw hranolkami
Potřebujeme:
na bochánky:
Květák
Česnek, sůl, citronová šťáva, pepř, olivový olej
oloupané přes noc namočené mandle, petrželka
Na hranolky :
cuketu či kedlubnu, olej, kurkuma, sůl
Ponorným mixérem umixujeme květák, přidáme rozemleté mandle a vše ostaní a lžící tvoříme na taliř bochánky
Cukety či kedlubnu nakrájíme na hranolky a necháme chvíli marinovat v zálivce.
Podáváme s květakovými bochánky:-)
Krásný den plný úsměvů a dobrou chuť
"Čevabčiči"
1 mango rozmackat, pridat 200g mlete slunecnice 1/2 cibule na kosticky bylinkova sul, cesnek a obalit v rozemletem lnenem seminku:-)..do 20 minut spapat, lnene semi nko po umleti zlukne
Je to dost rychle:-)