Dostupné raw recepty, které zvládne každý

Anketa

Inspirují vás mé stránky?

Celkový počet hlasů: 425

Raw jahodový koláč bez ořechů

korpus:
1 hrnek mletých mandlí
1 hrnek mletých raw ovesných vloček ( můžete dát i jiná semínka či opět mandle)...
1 lžička vanilky
2 lžíce kokosového oleje
2 plnější lžíce medu
špetka soli
kulatá forma průměr 22 cm

na ozdobu:

jahoda,lístky máty a meduňky

Jahodová náplň:
250 g jahod
1 vyzrálý banán
šťáva z 1/2 limetky
3 lžíce chia semínek
2 lžíce tekutého kokosového oleje

čoko poleva:
2 lžíce rozehřátého kokosového oleje, 2 lžíce kakaa

Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy a zdvihneme asi 2 cm okraje.
Odložíme do mrazáku a mezitím si připravíme náplň.

Jahody a banán rozmačkáme vidličkou nahrubo a přidáme vše ostatní. Nakonec zapracujeme kokosový olej, bude se zdát, že se nechce spojit, ale nakonec ho unavíte

Jahodovou náplň nalejeme do připraveného korpusu a dáme ztuhnout do mrazáku asi tak na 40 min. Při kontrolování uvidíte jak koláč tuhne.
Dozdobíme polevou, jahůdkou, lístky a můžeme podávat.
skladujeme v lednici max. tři dny.

čoko poleva
vše vymícháme metličkou - můžete přidat oblíbené sladidlo.

Fotka uživatele RAW Fantastic EASY.

 

 

 

 

RAW carrot muffins with lemon glaze

Potřebujeme na těsto:
200 g mletých vlašských ořechů
200 g drobně pokrájených datlí...
50 g goji
150 g mletého sušeného kokosu
4 polévkové lžíce kokosového oleje
2 polévkové lžíce raw kakaa
200 g najemno strouhané mrkve
2 polévkové lžíce skořice
3 lžíce medu či jiného sladidla
špetka soli

Citronová poleva:
120 g namočených cca na 15 min kešu ořechů
10 polévkových lžic citronové šťávy
4 polévkové lžíce rozehřátého kokosového oleje.
lžíce medu

Vše na těsto smícháme na tvárnou hmotu a dáme chladit do lednice.
Zatím připravíme polevu. Všechny suroviny vložíme do mixéru a vymixujeme dohladka.
Těsto natlačíme do silikonových košíčků, namažeme polevou, dozdobíme a dáme chladit. Vyloupneme z formiček a podáváme.

 

Fotka uživatele RAW Fantastic EASY.

 

 

Makový RAW závin bez ořechů

Potřebujeme na těsto:
2 hrnky 2-3 dny naklíčené pohanky nebo alespoň 1 hodinu namočené. Naklíčená je více výživnější...záleží jak spěcháte
1/2 hrnku lněného semínka...
2 lžíce nepraženého kakaa
1 lžička skořice
2 lžíce sladidla např.med, datlová pasta....
špetka himalájské soli

Pohanku rozmixujeme a zahustíme mletým lněným semínkem, přidáme vše ostatní a zpracujeme v tvárné těsto. Pokud je řidší zahustíme lněným semínkem

Maková náplň:
3/4 až 1 hrnek máku
citronová kůra
1 hodně zralý banán rozmačkaný vidličkou
skořice, špetka himalájské soli

Nameleme mák a smícháme se všemi ingrediencemi.

Těsto rozválíme mezi strečovou folií, rozetřeme makovou náplň a svineme.
Tato roláda je decentně sladká a někdo třeba dosladí. Lněné semínko po namletí má tendenci rychle žluknout a proto po nakrájení ji opatrujte v mrazáku. Pokud ji nehodláte sníst celou hned .
Hravé a zdravé tvoření všem!

Fotka uživatele RAW Fantastic EASY.

 

Raw fofr sezamové sušenky s čokoládou

Potřebujeme:
Sezam
Datlová pasta

...

Čokoláda: rozehřátý kokosový olej, kakao sladidlo

Do sezamu zapracujeme datlovou pastu a natlačíme do formiček - nejlépe silikonových Místo datlové pasty, můžete dát jakékoliv sladidlo (agáve, med, rozinky rozmixované s trochou vody aj..)
Vymícháme dohladka polevu a nalijeme na sušenky. Dáme ztuhnout do lednice a je to!:)
Ideální na cesty, jako malá svačinka nejen pro děti
Krásné tvoření VŠEM

 

RAW Perníkové řezy s čoko polevou

potřebujeme:
šálek mletých mandlí
šálek mletých lískových ořechů...
2 šálky mletých slunečnicových semínek
1 a 1/2 lžic perníkového koření
1 lžička skořice
2 lžíce agáve sirupu
datlová pasta na spojení těsta
Voda dle potřeby
Ořechy a semínka na posypání

Poleva: rozehřátý kokosový olej ve vodní lázni zahustíme kakaem a osladíme agáve či medem. Metličkou šleháme dohladka

Vše smícháme a datlové pasty dáme tolik aby se těsto spojilo.
Pokud je těsto dost sladké a ještě drobivé, přidejte trochu vody.
Natlačíme do oblíbené formy s pečícím papírem, ozdobíme polevou, ořechy a podáváme.
Krásné raw tvoření VŠEM !!

 

Raw Makový cheesecake

Potřebujeme :
Korpus
2 hrnky mletých vlašských ořechů ...
2 lžíce kakaa
1/2 hrnku datlové pasty
Špetka soli
Vše smícháme, natlačíme do dortové menší formy a dáme do lednice.

Maková náplň
1 1/2 hrnku máku
1/2 hrnku tekutého kokosového oleje
1 lžíce sladidla... med či agáve
Lžička citronové kůry
Smícháme a navrstvíme na těsto. Opět dáme do lednice.

Čokoládová poleva
1/2 hrnku nepraženého kakaa
Plnější lžíce datlové pasty
Plnější lžíce agáve či medu
Zpracujeme třeba vidličkou dohladka a rozetřeme na makovou náplň. Hotový cheesecake dáme na půl hodiny do mrazáku a podáváme.
Je opravdu skvělý.
Krásné raw tvoření VŠEM!

 

Tirawmisu

Potřebujeme na korpus :
Šálek mletých mandlí
3 polévkové lžíce silného espressa ...
100 g datlové pasty
Větší banán
Vše spojíme a natlačíme do formy kromě banánu. Ten nakrájíme na kolečka a poklademe na těsto.

Krém :
2 šálky mletého kokosu
4 lžíce agáve či medu
3 lžíce kokosového tekutého oleje
3 lžíce černé kávy dle výběru (nepražená,obyč)
Vanilka, špetka soli
Střední hodně zralý banán

Kakao a rozpustná káva na posypaní finální úpravy

Vše na krém spojíme v hladkou hmotu, kterou navrstvíme na korpus, posypeme kakaem, kávou a necháme přes noc rozležet v lednici
Sice káva není raw, ale pár lžiček neublíží jednou za čas :)
Krásné tvoření VŠEM!

 

Raw rybízový koláč

Potřebujeme na formu o průměru 18cm:

Makový korpus:
120 g mletého máku
100 g mletých chia semínek
2 čajové lžičky skořice
med či agáve sirup
Vše smícháme a spojíme sladidlem v tvárné těsto a natlačíme do formy vystlané folií.

Banánové těsto:
100 g sušeného strouhaného mletého kokosu
přezrálý banán
Spojíme v těsto a rozetřeme na makový korpus.

Posypeme rybízem a ve finále můžete polít sladidlem.
Koláč je velice osvěžující.

Krásné raw tvoření!!

 

Malinová bábovka

Potřebujeme:
2 šálky mletých suchých kešu ořechů
2 šálky mletého strouhaného kokosu
3 šálky čerstvých malin
1 zralý velký banán
1 lžíce citronové šťávy
Dále:
bábovková forma vymazaná kokosovým či olivvým olejem a vysypaná kokosem

Poleva:
Maliny, tekutý med či agáve sirup....

Rozmačkáme vidličkou najemno banán, smícháme s kokosem, ořechama a citronovou šťávou. Nakonec vmícháme celé maliny a nahrubou rukou promícháme, některé maliny mohou zůstat celé.
Do připravené formy natlačíme těsto, uhladíme a dáme cca na 1 hodinu zmrazit. Po zatuhnutí bábovku překlopíme na talíř a ona už vypadne sama do cca půl hodiny...někdy déle někdy dříve...:)
Nakrájíme na kousky a přelejeme rozmačkanýma malinama se sladidem....
Kešu můžete předem namočit na pár hodin a poté usušit. Vzniklá mouka tak bude lépe stravitelnější:)

Dobrou cuhť a příjemné tvoření

Každý den se s dětmi těšíme na jahodovou úrodu a dnes jsme si vyrobily...

Sezamové košíčky s jahodami

Potřebujeme na těsto:
100 g mletého loupaného sezamu
med či agáve sirup na spojení těsta
1/2 lžičky skořiice

Na náplň:
větší hrst jahod
2 lžíce chia semínek

oblíbené formičky

Jahody vidličkou rozmačkáme, smícháme s chia a dáme do lednice. Zatím si připravíme těsto.
Umletý sezam poprášíme skořicí, spojíme sladidlem a natlačíme do formičky. Vyklopíme a naplníme jahůdkovou směsí.
Prozářený den a pohodové tvořeníčko všem!

 

Jahodové knedlíky

Potřebujeme na 5-6 knedlíků :
Těsto :
Hrnek strouhaného kokosu
Špetka soli
1/2 banánu

Posýpka :
30-40 g mletých vlašských oříšků
Lžička mleté skořice
Agáve či tekutý med

celé jahody

Kokos umeleme, rozmačkáme v něm banán, přidáme špetku soli a zaděláme těsto.
Kus těsta rozválíme přes pytlík nebo strečovou fólii a zabalíme do něj jahůdku.
Ořechy smícháme se skořicí a hojně posypeme knedlíky a pokapeme sladidlem.

Je čas jahod, tak si to nenechte ujít :)
Krásné raw tvořeníčko a sluníčko v duši všem!

Kiwi roládka

Potřebujeme:
200 g mletého sušeného kokosu
med či agáve
lžíce karobu
lžička sypané chlorelly či rozdrcená tableta
strouhaná kůra z jednoho citrónu nejlépe BIO
černý sezam na ozdobu

kokos spojíme medem na tvárné těsto. Rozdělíme ho na 3 díly a obarvíme na zelenou a hnědou. Do zeleného těsta přimícháme citr. kůru. Z neobarvené bílé části vyválíme váleček, který obalíme v zelené a hnědé části, kterou jsme vyváleli na tenkou placku.
Nakrájíme na tenké 0,5 cm plátky a dozdobíme černým sezamem či černuchou.
Z jedné roládky máme cca 22 kousků. Dáme do lednice stuhnout a podáváme..... (Chlorella není v těste cítit.)
Příjemné raw tvoření a prozářený den všem!!

 

 

Valentýnské srdíčko

Potřebujeme na korpus:
1 větší hodně zralý banán
1 lžíce citronové šťávy...
150 g sušeného umletého kokosu

Jahodový džem:
130 g mražených či čerstvých jahod
1/4 lžičky skořice
1 lžíce agáve či medu
2 lžíce chia semínek

Poleva:
agáve sirup či med, trochu vody a nepražené kakao. Vymícháme dohladka.

Banán rozmačkáme vidličkou a zpracujeme se všemi ingrediencemi v těsto a necháme chvíli odpočinout.
Rozmačkáme si jahody vidličkou nahrubo (mražené necháme chvíli odrazit), přimícháme skořici , sladidlo a chia semínka
Těsto obalíme v kokosu a na pečícím papíře tvarujeme srdce, natřeme džemem a pocákáme polevou.
Krásného VALENTÝNA všem !!

Jablíčka v županu - rychlá svačinka či pohoštění

Potřebujeme:
plátky jablíček
strouhaný kokos...
skořice
med či agáve sirup

Plátky jablíček potřeme sladidlem a obalíme v kokosu smíchaným se skořicí.
Krásné tvoření a sluníčko v duši všem

 

Vlašské koule


( 20-25 kusů dle velikosti )

Potřebujeme:
300 g vlašských pomletých ořechů...
50 g strouhaného pomletého kokosu
30 g nepraženého kakaa nebo obyč.
200g medu či agáve sirupu
Vlašské umleté ořechy na obalení cca hrst

Z výše uvedených surovin uhněteme těsto a vytvarujeme koule
Obalíme ve v oříšcích a podáváme.
Skladuji v mrazáku a po vyndání jsou za chvíli k jídlu

Dobrou chuť a sluníčko v duši všem

 

Sezamová chalva


Potřebujeme:
100 g mletého sezamového semínka
2 lžíce agáve sirupu...
2 lžíce rozpuštěného kokosového tuku
Vanilka či vanilkové aroma
Špetka himalájské soli

Vše smícháme a uhněteme rukama tvárné těsto. Můžete dát do formičky a necháme ztuhnout. Toto je chalvový základ, do kterého můžete přidat např. karob, kakao, mandle, ořehy, rozinky aj.....rychlé, výživné a výborné.

krásné raw tvoření všem a spoustu sluníčka v duši.

 

Luxusní dýňová bábovka

Potřebujeme:
150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokaido i se slupkou
200 g rozinek s trochou vody
200 g lískových mletých ořechů
100 g strouhaného mletého kokosu
vanilka či vanilkové aroma
špetka Himalájské soli

Na vymazání a vysypání formy:
kokosový či olivový olej, kokos

Poleva:
3 lžíce kokosového tuku
hrst lískovvých mletých ořechů
2 lžíce nepraženého kaka nebo obyč
1 lžíce agáve sirupu

Rozinky rozmixujeme s trochou vody na kaši a smícháme se všemi surovinami.
Do menší vymazané a vysypané bábovkové formy natlačíme těsto a necháme cca hodinu v mrazáku. Po vyjmutí nám cca do půl hodiny bábovka vypadne sama.

Poleva - kokosový tuk rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme vše ostatní a vymícháme hustší polevu. Polejeme bábovku a podáváme.
Je to opravdu luxusní záležitost.

krásné raw tvořeníčko všem

Dýňové řezy

Potřebujeme:
350 g najemno nastrouhané dýňe Hokaido
50 g mletého sušeného kokosu
100 g mletých lískových ořechů
100 g datlí
2 lžíce medu či agáve sirupu
2 lžíce karobu
Trochu vody

Poleva: sladidlo, karob, voda
Vše vymícháme do husté polevy

Datle s trochou vody rozmixujeme na kaši a přidáme vše ostatní.
Vznikne vláčné těsto, které dáme do oblíbené formy
a necháme na chvíli v mrazáku stuhnout.
Pokropíme polevou a krájíme na řezy.
krásné raw tvoření

 

Jablečný závin


Potřebujeme na těsto:
200 g mletého máku
50 g mletého strouhaného kokosu...
Menší nahrubo nastrouhané jablko
2 lžíce medu či agáve sirupu
Lžička mleté skořice
špetka soli

Náplň:
2 střední jablka
Hrst rzinek
Hrst vlašských ořechů, skořice

Vše na těsto promísíme rukou na tvárné těsto. Vyválíme mezi strečovou fólií, poklademe nahrubo nastrouhanými
jablky, posypeme rozinkami, ořechy a skořicí. Pomocí fólie závin svineme a dáme na chvilku do mrazáku. Lépe se pak
krájí.
Výborný, svěží a krásně zasytí.
Sluníčko v duši všem

Ostružinový dezert s kokosovou vodou

Potřebujeme na 1 porci
200 g ostružin
50 g čerstvého kokosu
Voda z mladého kokosu
Banán
Vanilka, či pár kapek vanilkového aroma

Kokos rozbijeme a vodu vylijeme do mixéru. Přidáme výše uvedené suroviny a rozmixujeme do krémové konzistence.
Krásně voňavé a syté.

Sluníčko v duši všem.

 

Plněné broskve

Potřebujeme cca na 20 broskviček
150 g mletých slunečnicových semínek
150 g mletých lískových oříšků
50 g mletého strouhaného kokosu
30 g nepraženého kakaa nebo obyčejného
200 g medu či agáve sirupu
Vanilka, či vanilkové aroma
Špetka soli

Středně velké a zralé broskve

Vše smícháme v husté těsto. Modelujeme kuličky, které sploštíme a plníme vypeckované broskvičky. Výborný zákusek. Urodilo se spoustu broskví, tak jsem to vzala ve větším a ještě že tak.
Krásné raw tvoření všem a sluníčko v duši .

 

Broskvové řezy

Potřebujeme na korpus :
100 g lískových mletých oříšků
100 g mletého strouhaného kokosu
3 střední zralé broskve
Vanilka, nebo vanilkové aroma
Lžička skořice

Na dozdobeni potřebujeme :
3-4 zralých broskví
Oblíbené tekuté sladidlo (med, agáve, javorový sirup...)

Suroviny na korpus smícháme, přidáme odpeckované broskve i se slupkou a rukou rozmačkáme na tvárné těsto. Dáme do oblíbené formy a chvíli necháme v mrazáku.
Zatím si nakrájíme broskve na tenké půlměsíčky a smícháme se sladidlem.
Těsto vyklopíme, navrstvíme směs z broskví a dozdobíme. Můžete dát ještě vychladit. Krájíme na řezy a podáváme.

Sluníčko v duši a krásné raw tvoření přeji všem

 

MAKOVEC

Potřebujeme :
250 g mletého máku
100 g mletého kokosu
100 g cukety
4 -5 hrstí ořechů, semínek, sušené ovoce nahrubo nasekané
2 lžičky skořice
Špetka soli
Oblíbené sladidlo, med, agáve sirup, javorový sirup....

Cuketu nastrouháme nahrubo a všechny ingredience spojíme sladidlem ve vláčné těsto.
Napěchujeme do formy a necháme v mrazáku trochu zatuhnout. Vyklopíme a podáváme.

Místo cukety můžete použít jablíčko, hrušku,dýni aj..
Z ořechů a semínek jsem použila, lískové, vlašské, mandle, slunečnici a rozinky.
Ovoce namočte cca na 1/2 hodiny , ořechy a semínka cca na 4 hodiny. Se švestkami by to také nebylo marné. Můžete kombinovat a makovec dělejte na 100 způsobů. Prostě co se doma najde

Krásné raw tvoření všem

čokoláda trochu jinak

Potřebujeme na 1. část :
200 g ostružin
100 g strouhaného kokosu
2 lžíce medu či agáve sirupu

Ostružiny rozmačkáme vidličkou, zasypeme kokosem a osladíme.

Potřebujeme na 2. část :
60 g kokosového tuku
1 lžíce karobu
4 lžíce nepraženého kakaa nebo obyčejného
1/2 lžičky skořice
Špetka soli

Tuk rozehřejeme opatrně ve vodní lázni nebo na slunci.Přidáme ostatní ingredience a metličkou vymícháme do hladké omáčky.
Takto připravenou čokoládu nalijeme do 1.části z ostružin, řádně promícháme, dáme do formy a necháme ztuhnout v mrazáku.
Vyklopíme a podáváme.
Rychlé, výživné osvěžení nejen do horkých letních dní

Krásné raw tvoření všem

 

 

Sladké zázvorové kostičky


Potřebujeme :
Hrnek mletého strouhaného kokosu
1 cm čerstvého zázvoru...
Skořice, med
Mletý mák na obalení

Ze surovin utvoříme tvárné těsto. Modelujeme kostičky, které obalujeme v mletém máku

Super rychlá a nevšedně dobrá laskomina

Krásný den nejen se zázvorovými kostičkami a spoustu sluníčka

Karamelové čokobonbóny


Potřebujeme na cca 20 bonbónů :
100 g kokosového tuku
2 lžíce karobu

3 lžíce kaka

2 hrstě nasekyných datlí

Cca 3 lžíce medu či agáve
Špetka soli

Tuk rozehřejeme opatrně ve vodní lázni nebo na slunci. Přidáme kakao, karob, sladidlo, a vymícháme metličkou do hladka. Nakonec vsypeme nasekané datle  a ještě zamícháme.
Vznikne hustá čokoláda, kterou dáme pomocí lžičky do malých formiček na bonbóny.
Vložíme do lednice a necháme stuhnout.Díky datlím, nám bonbóny navodí karamelovou chuť

Krásné raw tvoření a spoustu sluníčka v duši

Meruňková nori s banánem

Potřebujeme :
Plátek nori
7 hodně zralých meruněk
Banán
Rybíz
Bambusová podložka

Nori připravíme na bambusovou podložku. Po celé ploše rozmažeme meruňky rozmačkané vidličkou a doprostřed dáme banán. Pomocí podložky zabalíme a dáme vychladit. Podáváme s rybízem. Je to Krásně teklavé a chuťově vyvážené .Můžete dát i do mrazáku.
Dobrou chuť všem a sluníčko v duši

Meruňkovec

Potřebujeme na těsto :
Cca 8 zralých meruněk
1 až 2 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku nepraženého kakaa nebo obyč.
3 lžíce chia semínek

Na vrch koláče :
Zralé meruňky, agáve či tekutý med, 50 g mletých lískových oříšků

Hodně zralé meruňky rukou rozmačkáme,přidáme kakao a zasypáváme kokosem až vznikne mokré těsto. Nakonec promícháme s chia semínky, rozetřeme do formy a dáme cca na 1/2 hodiny či hodinu ztuhnout.
Tuhé těsto vyklopíme, poklademe rozkrájenými meruňkami, posypeme hojně oříšky a zakapeme sladidlem.

Krásné raw tvoření a spoustu energie

Rybízové osvěžení

Potřebujeme cca na 10 menších báboviček
60 g kokosového tuku
30 g strouhaného umletého kokosu
2 lžíce sladidla... med, či agáve sirup
Šálek červeného rybízu

Tuk rozehřejeme opatrně ve vodní lázni nebo na slunci a přidáme kokos s medem. Vymícháme metličkou.
Formičky naplníme rybízem, zalejeme kokosovou polevou s dáme do mrazáku stuhnout. Můžeme pokapat polevou z medu, karobu a trochou vody.
Úžasná delikatesa do horkých letních dnů.

 

Makový závin s meruňkami

Potřebujeme na těsto :
Hrnek máku
1/2 hrnku strouhaného kokosu
Skořice
Med či agáve sirup

Náplň :
8 kusů přezrálých meruněk
2 lžíce strouhaného kokosu
Lžíce rozinek

Mák a kokos umeleme, přidáme skořici a spojíme sladidlem. Vznikne krásně tvarné těsto. Dáme do lednice a zatím si připravíme náplň.

Meruňky vidličkou rozmačkáme a přidáme kokos. Dáme do lednice a mezitím si vyválíme mezi strečovou fólií makové těsto.
Na vyválené těsto namažeme meruňkovou náplň,posypeme rozinkami a pomocí fólie stočíme. Dáme ztuhnout do mrazáku, lépe se krájí a podáváme. Krásně osvěží.
Sluníčko v duši všem 

 

žemlovka

Potřebujeme :
Menší cuketu
2 jablíčka
2 větší hrstě mletých vlašských ořechů
2 hrstě namočených rozinek, cca na 1/2 hodiny
Skořice
Agáve sirup či tekutý med

Z cukety si vytvoříme tenké plátky ( neloupeme), které klademe na talíř ve dvou vrstvách. Posypeme ořechy, nastrouhanými nahrubo jablíčky, rozinkami, skořicí, zakapeme sladidlem a přikryjeme plátky cuket. Takto pokračujeme až nám dojde nastrouhané jablíčko. Horní vrstva tvoří cuketa posypaná ořechy, skořicí a zakápnutá sladidlem.
Výborné i jako vychlazené.
Máme spoustu cuket na zahradě, takže nezahalím a mám je v hlavní roli

Krásné raw tvoření a spoustu energie všem

 

Karobové čokobonbóny

Potřebujeme na cca 20 bonbónů :
100 g kokosového tuku
50 g mletých slunečnicových semínek
2 menší hrstě celých slunečnicových semínek
4 lžíce karobu
Cca 3 lžíce medu či agáve
Špetka soli

Tuk rozehřejeme opatrně ve vodní lázni nebo na slunci. Přidáme mletá semínka, karob, sladidlo, a vymícháme metličkou do hladka. Nakonec vsypeme slunečnicová semínka vcelku a ještě zamícháme.
Vznikne hustá čokoláda, kterou nalijeme do malých formiček na bonbóny.
Vložíme do lednice a necháme stuhnout.

Krásné raw tvoření a spoustu sluníčka v duši

 

Lískooříšková čokoláda s mandlemi

Potřebujeme cca na 300 g
Necelý Hrnek kokosového tuku
100 g mletých lískových oříšků
Velkou Hrst přepulených mandlí
4 datle
Nepražené kakao nebo obyčejné
Agáve sirup či med dle chuti

Tuk rozehřejeme opatrně ve vodní lázni, přidáme mleté lískové ořechy, kakao,sladidlo. Vymícháme metličkou do husté čokolády a přidáme pokrájené datle a přepulené mandle.
Kakao si dejte dle chuti a hustoty čokolády, já sypala od oka
Čokoládu jsem nalila do silikonové formy na toustový chléb. Nejlepší je tak 1,5 cm vysoká.
Nechte ztuhnout v lednici.
Už nechci jinou.... mám boule za ušima

Krásný den všem a sluníčko v duši

 

Meruňky s lískooříškovým krémem

Potřebujeme :
4 zralé meruňky
Banán
100g lískových oříšků
2 lžičky medu či agáve sirupu
Skořice na posypání

Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme pomleté ořechy a osladíme

Meruňky rozloupneme, vyndáme pecku a plníme krémem. Poprášíme skořicí a podáváme.
Jak rychlé a jednoduché, tak výborné.

Sluníčko v duši všem

 

čokoládová omáčka v cuketě

Potřebujeme :
Jedna cuketa
Banán
Med či agáve sirup
Dvě hrsti slunečnicových semínek
Vanilkové aroma
3 lžíce kakaa... asi

Cuketu rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou směs dáme do mixéru společně s banánem, semínkami, kakaem, medem a aroma. Rozmixujeme a podáváme ve vydlabané cuketě. Můžete dát vychladit.

Zdravé mlsání přeji všem 

 

Mléčný řez

Potřebujeme na 8 řezů :
Hrnek slunečnicových semínek
Hrne vloček (lze nahradit semínkami)
Půl hrnku nepraženého kakaa nebo obyčejného
Špetka soli
5 lžic medu
Menší cuketa

Náplň :
200 g kešu na půl hodiny namočených
Menší banán, špetka soli
Agáve či med dle chuti

Ořechy propláchneme a vše rozmixujeme

Vločky a slunečnici rozmixujeme na mouku , nahrubo nastrouháme cuketu a vše promícháme s ostatními ingrediencemi.
Vznikne tuhé těsto. Půlku těsta natlačíme do formy. Já použila silikonovou na toustový chleba. Vyklopíme a namažeme náplní. Druhou polovinu těsta opět natlačíme do formy abychom získali stejný tvar a položíme na náplň. Dejte chvíli do mrazáku a krájejte na řezy. Řez je dost výživný, pokud máte náročný den směle do něj

Krásné raw tvoření a spoustu energie všem

 

RAW MARGOT II

Potřebujeme na těsto :
Hrnek strouhaného kokosu
Med či agáve sirup
Špetka soli
Rumové aroma

Čoko Poleva:
Na jednu lžíci kokosového tuku lžící kakaa

Vše na těsto si smícháme a spojíme sladidlem. Vznikne tuhé těsto, které dáme do lednice než si vyrobíme polevu

Kokosový tuk rozehřejeme buď na slunci nebo šetrně ve vodní lázni, přidáme kakao a metličkou vymícháme hladkou polevu.

Margotku vykoupeme v čokoládové lázni a dáme ztuhnout.
Výborné

Krásný den všem 

 

Meruňkové prsty s chia

Potřebujeme na 10 prstů :
6 zralých meruněk
Hrnek strouhaného umletého kokosu
Lžíce chia
Strouhaný kokos na zahuštění
Lžíce medu či agáve

Čokoládová poleva :
Cca 4 lžíce kokosového tuku
2 lžíce karobu
2 lžíce nepraženého kakaa nebo obyčejného
Med či agáve dle chuti

Meruňky nahrubo rozmixujeme a přidáme vše ostatní. Kokosem regulujeme tuhost těsta.
Dáme do mrazáku a zatím si připravíme polevu

Tuk rozehřejeme opatrně ve vodní lázni nebo na slunci. Metličkou vymícháme ze všech ingrediencí hladkou polevu.
Z těsta si připravíme válečky -prsty, které namáčíme v polevě. Dejte ztuhnout a skladujte v mrazáku
Krásně svěží a výživné

Kreativních raw tvoření přeji všem

 

Rybízový koláč

Potřebujeme na korpus :
1 a půl hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku karobu
Menší cuketu
2-3 lžíce Agáve nebo med

Na náplň :
2 hrnky černého rybízu
Šálek strouhaného kokosu

Slunečnici rozmixujeme, nahrubo nastrouháme cuketu a vše promícháme s ostatními ingrediencemi. Vznikne vlhká hmota.
Menší dortovou formu vysteleme fólií a urovnáme dovnitř těsto.

Rybíz nahrubo rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme kokos. Promícháme a navrstvíme na těsto. Dejte cca na hodinu do mrazáku, bude se lépe krájet a luxusně vás osvěží. Sypeme kokosem a podáváme
Výborná, rychlá dobrota

 

Makové angreštíky

Potřebujeme :
Hrnek máku
Tekutý med či agáve sirup
Lžička vody
Kokos na obalení
Angrešt

Mák umeleme, přidáme lžičku vody a spojíme sladidlem na tvárné těsto.
Navlhčenýma rukama zabalíme angrešt do makového těsta a obalíme v kokosu.
Pokud si to polejete sladidlem, posypete kokosem se skořicí, tak máte výborné knedlíky
Kombinace chuti , vás zvedne ze židle

Krásné raw tvoření a dobrou náladu všem

Ananas s mátovou omáčkou

Potřebujeme :
Větší kolečko ananasu
3 datle
Menší Hrst čerstvé máty
Trochu vody

Rozmixujeme datle s mátou, trochou vody na omáčku a přelijeme kolečko ananasu.
Výborná kombinace, ikdyž se to mnohým nebude věřit .

Krásné raw tvoření všem a sluníčko v duši.

 

Ananasový pohár

Potřebujeme :
Silnější kolečko ananasu
2 hrstě jahod
2 hrstě černého rybízu
3-4 lžíce strouhaného kokosu
Tekutý med či agáve sirup
Šťáva z půlky citronu

Ananas rozmixujeme s citronovou šťávou. Můžete trochu osladit. Dáme do skleničky, navrstvíme kokos, rozmačkané jahody, černý rybíz a prokapeme sladidlem. Dejte vychladit a podávejte.

Sluníčko v duši všem a krásné raw tvoření 

 

Třešňová bublanina

Potřebujeme na dvě porce :
Hrnek a půl strouhaného kokosu
Sladká hruška
Třešně
Med či agáve na přelití koláče

Drobenka :
Hrst slunečnicových semínek
Lžička skořice
Lžička až dvě kokosového tuku či olivový olej

Kokos umeleme a hrušky přistrouháme najemno tolik, aby vzniklo tvárné těsto.
Do mističky třeba od margarínu dáme strečovou fólii, poklademe odpeckovanými třešněmi,nešetříme a navrch namačkáme těsto.
Vyklopíme, odstraníme folii, posypeme drobenkou a pocákáme sladidlem.
Rychlé, svěží a výživné

Sluníčko v duši všem 

 

Meruňkový nákyp

Potřebujeme cca na tři porce :
Hrnek přes noc namočené pohanky
3/4 hrnku strouhaného mletého kokosu
2 lžíce strouhaného kokosu
Med, či agáve sirup
100 g sušených meruněk cca hodinu namočených
2 čerstvé meruňky
Hrst lískových mletých oříšků
Skořice
Olivový olej

Pohanku propláchneme a necháme dobře okapat. Přidáme kokos a spojíme sladidlem. Necháme chvílí odpočinout. Vznikne hustá kaše, dobře se s ní pracuje.
Meruňky nahrubo pomeleme a čerstvé nakrájíme.
Do větší misky např. Od margarinu cca 500 g dáme strečovou fólii. Půlku pohankové směsi dáme do misky, poklademe meruňkami a navrstvíme druhou polovinu pohanky.
Vyklepeme na talíř odstraníme fólii, posypeme liskovými oříšky a skořicí . Zakapeme olejem a trochu sladidlem.
Pokud jste měli rádi rýžový nákyp, tak tento si zamilujete

Spoustu energie všem a sluníčko v duši 

 

Posvícenské koláče

Potřebuje asi na 10 menších koláčků:
Těsto :
Hrnek strouhaného kokosu
Hrnek vloček
Střední mrkev
Citronovou kůru z celého citronu
Sůl
Lžička medu

Kokos, vločky umeleme, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a vše ostatní. Vznikne krásně tvarné těsto, z kterého uděláme koláčky. Nechte cca 2 hodiny oschnout.

Meruňkový džem :
Hrst rozinek cca na půl hodiny namočených, meruňka. Vodu slijeme a společně rozmixujeme

Maková náplň :
Šálek máku, půlka jablíčka, skořice, med.
Mák umeleme, přistrouháme najemno jablíčko a dochutíme medem a skořicí

Povidla :
Hrst namočených švestek cca půl hodiny
Med, skořice
Vodu slijeme a společně vše rozmixujeme

Naplníme koláčky, ozdobíme mandlemi a podáváme.
Jsou lepší než pečené.

Sluníčko v duši všem a krásné raw tvoření

Famózní meruňkové knedlíky

Potřebujeme na 3-4 knedlíky :
Těsto :
Hrnek strouhaného kokosu
Špetka soli
1/2 banánu

Posýpka :
40 -50 g mletých lískových oříšků
Lžička mleté skořice
Olivový olej
Agáve či tekutý med

Meruňky

Kokos umeleme, rozmačkáme v něm banán, přidáme špetku soli a zaděláme těsto.
Kus těsta rozválíme přes pytlík nebo strečovou fólii a zabalíme do něj meruňku bez pecky.
Polejeme olejem a sladidlem. Ořechy smícháme se skořicí a hojně posypeme knedlíky.
Opravdu luxusní zážitek. Rychlé, výživné, jedinečné

Mini palačinky s mákem a rybízem

Potřebujeme na palačinky cca 8 ks:
2 banány
Špetka soli

Maková náplň :

Šálek máku
Cca půlka banánu
Med, či agáve dle chuti
Rybíz, můžou být i jahody angrešt, něco zkrátka kyselého :)

Banány rozmixujeme a lžící tvoříme malé palačinky asi 1 mm tenké. Sušíme do 50 stupňů v sušičce nebo slunci.
Pokud je přesušíte, nevadí.Potřete je náplní a oni zase změknou a dají se srulovat

Mák umeleme, přidáme banán, sladidlo a mažeme na palačinky. Posypeme rybízem a stočíme. Pokud jste dali hodně náplně, tak rybíz dejte jen na okraje palačinek .

Svěží a výborné

Šišky s mákem
(1 porce)

Potřebujeme na šišky :
Šálek strouhaného kokosu
3/4 jablíčka

Maková posýpka

Šálek máku
Agáve či tekutý med
Kokosový tuk nebo olivový olej

Kokos umeleme, přidáme jemně nastrouhané jablíčko a utvoříme tvárné těsto. Vymodelujeme šišky, které posypeme mletým mákem, omastíme tukem a dle chuti pokropíme sladidlem. Šišky jsou méně sladké, tak si můžete dopřát mák více osladit.
Jsou vynikající.

Sluníčko v duši všem

 

Buchtičky s vanilkovým kešu krémem

Potřebujeme na těsto :
Asi 100 g přes noc namočených a oloupaných mandlí
Citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu cca lžička
Lžička medu či agáve
Špetka soli

Rozmixujeme mandle, lze i ponorným mixérem a přidáme vše ostatní. Z těsta tvarujeme malé buchtičky.

Na krém potřebujeme :

Dvě hrstě kešu aspoň na 1/2 hodinky namočených
Med či agáve dle chuti cca lžíce
Voda dle hustoty krému
Špetka soli
1/2 lžičky kurkumy (kvůli barvě)
Vanilkové aroma

Vše rozmixujeme na hladký krém. Vodou regulujeme požadovanou konzistenci.
Polejeme buchtičky a směle do nich

Chutnají jako pečené. Perfektní sladký oběd ,či jako dezert

Sluníčko v duši po celý den

 

Medový perník s polevou

Potřebujeme na těsto :
2 šálky mandlí
1 šálek ovesných vloček
1 lžíce nepraženého kakaa, nebo obyčejného
1 lžíce perníkového koření
Med
Kokos na ozdobu

Poleva :
Med, trochu vody, nepražené kakao

Suché ingredience pomeleme na mouku, smícháme s kakaem a kořením. Do sypké směsi přidáme med a utvoříme tvárné těsto
Natlačíme do menší formy a chvíli dáme do mrazáku.
Na hotový perník rozetřeme polevu, ozdobíme kokosem a podáváme.

Chutná jako pečený, ostudu si s ním určitě neuříznete

obrou náladu všem a sluníčko v duši 

 

 

Pohankový košíček s jahodovým džemem

Potřebujeme na těsto :
1/2 hrnku pohanky světlé, cca dvě hodiny namočené
1/2 hrnku ovesných vloček
Hrnek strouhaného kokosu
4 lžíce medu nebo agáve
Vanilkové aroma

Pohanku tyčový mixérem rozmixujeme, přidáme umletý kokos, umleté vločky, med a aroma. Utvoříme tvárné těsto. Pokud se moc lepí, přidejte kokos.
Pomocí formičky tvarujeme košíčky a plníme jahodovým džemem.

Jahodový Jam

Potřebujeme:
Hrnek cca 200 ml pokrajených jahod
Hrnek cca 200 ml rozinek hodinu namočených
Lžíce chia

Z rozinek slijeme vodu a rozmixujeme na kaši. Přidáme jahody, které vidličkou rozmačkáme a nakonec chia.

Košíčky nemají chybu a určitě stojí za hřích

Přeji všem krásný den a spoustu sluníčka v duši

Jahodový Jam

Potřebujeme:
Hrnek cca 200 ml pokrajených jahod
Hrnek cca 200 ml rozinek hodinu namočených
Lžíce chia

Z rozinek slijeme vodu a rozmixujeme na kaši. Přidáme jahody, které vidličkou rozmačkáme a nakonec chia. Promícháme a naplníme do skleničky. V lednici vydrží asi 3 dny.
Výborný na jakékoli krekry, nebo jen tak samotný.

Krásné raw tvoření a spoustu lásky všem

 

Makový závin s jahodami a banánem

Potřebujeme na těsto :
Hrnek přes noc namočeného máku
Hrnek mletých suchých slunečnicových semínek
Skořice, lžička agáve sirupu, nebo med

Nádivka :
Hrnek sušeného umletého kokosu
Hrnek čerstvých jahod
Lžíce Agáve či med
Banán

Mák necháme v sýtku řádně okapat a ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme semínka a sladidlo a utvoříme těsto
Dáme na chvíli do mrazáku a zatím si připravíme nádivku

Jahody vidličkou rozmačkáme na kousky, přidáme kokos a sladidlo. Pokud je nádivka řidší, přisypeme kokos. Dáme chvilku zatuhnout a vrhneme se na válení těsta.

Makové těsto vyválíme mezi strečovou fólií na cca 3 mm.
Jahodovou nádivku dáme na makové těsto,doprostřed položíme banán a pomocí fólie zabalíme do závinu.
Jde to celkem dobře

Dejte zatuhnout do mrazáku, lépe se krájí a chutná neodolatelně svěže. Podáváme s čerstvými jahodami a polité agáve sirupem.
Co se nedojí, dejte zpět do mrazáku .

Sluníčko v duši všem a krásné raw tvoření

Jahodový chia pudink s datlemi

Potřebujeme:

Velký banán,hrnek jahod

4 datle cca půl hodiny namočené

Špetka vanilky, nebo vanilkové aroma

4 lžíce chia

Banán s jahodami a datlemi rozmixujeme. Přidáme vanilku, chia semínka a nalejeme do sklenice.

Necháme cca půl hodiny ztuhnout a podáváme.

Krásný den a mnoho sluníčka v duši všem:)

Jahodový dort

Potřebujeme na korpus :
200 g kešu hodinu namočených
200 g datlí hodinu namočených

Jahodový krém :
Půl kila jahod i více
4 lžíce chia
Hrnek rozinek hodinu namočených
Agáve či med k dochucení, nemusí být
Lžička citronové šťávy

Kešu s datlemi rozmixujeme a vzniklou hmotu upěchujeme do menší dortové formy.

Všechny ingredience na krém vložíme do mixéru a též rozmixujeme. Dáme na chvíli ztuhnout do mrazáku.
Nemusím dodávat, že se po něm jen zaprášilo

Krásný den plný úsměvů všem

 

Jahodové jednohubky

Potřebujeme :
Šálek strouhaného kokosu
Šálek jahod
Banán
Med, či agáve sirup

Kokos umeleme a rozmačkáme do něj jahody a osladíme. Vznikne vlhčí náplň, kokosem, či jahodami regulujeme konzistenci.
Na kolečka banánu dáme náplň a dozdobíme jahodou.
Vynikající a svěží

Krásné dny všem a dobrou chuť 

 

Mátové čokobonbóny

Potřebujeme :
Strouhaný kokos cca šálek
Hrst čerstvé máty
Agáve sirup
Kokosový tuk asi pět lžic
Karob cca 4-5 lžic

Umeleme kokos, přidáme drobně pokrájenou mátu a spojíme sladidlem v těsto.
Dáme chladit a mezi tím si připravíme polevu.
Tuk rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme karob, agáve a vymícháme hladkou polevu

Do formiček nalijeme část čokolády a dáme ztuhnout do mrazáku. Z mátového těsta vytvarujeme šištičku, kterou klademe na vrstvu ztuhlé čokolády a zalijeme druhu půlku čokolády. Dáme ztuhnout, vyklopíme a sníme. Jsou výborné a stojí zato

Dobrou chuť a sluníčko v duši všem

 

Marcipánové tyčinky

Potřebujeme :
100 g přes noc namočených a oloupaných mandlí
Lžička agáve
Pár kapek mandlového aroma (není raw ,ale pár kapek nám nevadí )

Poleva : dvě lžíce kokosového tuku ,dvě lžíce nepraženého kakaa ,agáve dle chuti

Oloupané mandle pomeleme ,přidáme agáve ,aroma a vznikne vláčné těsto .
Dáme na chvilku do mrazáku a zatím si připravíme polevu .

Rozehřejeme tuk na slunci nebo šetrně ve vodní lázni ,přidáme kakao ,sladidlo a metličkou vymícháme hladkou polevu .

Z těsta navlhčenýma rukama vymodelujeme jakési tyčinky a konec namočíme v polevě .
Necháme ztuhnout na pečícím papíře a zbytek polevy vrátíme do hrnce .Zbylou čokoládu můžete příště rozehřát opět na polevu ,pokud ji nezbaštíte jako čokošku. Uchováváme v lednici či mrazáku ,tam výdrží nejdéle ,ale jsou tak dobrý ,že mrazák ani neuvidí

Citronelky v čokoládě

Potřebujeme :
Hrnek strouhaného kokosu
1 lžíce chia
Velký citron
Kůra z chemicky neošetřeného citronu
Med nebo agáve cca 1 lžíce i více,ochutnáte a uvidíte

Poleva: 3 lžíce kokosového tuku, 2-3 lžíce kakaa, agáve cca 1 lžíce

Kokos umeleme, přidáme šťávu z celého citronu, kůru,chia a spojíme sladidlem
Vznikne krásně vláčné a voňavé těsto, z kterého ušmouláme kuličky. Dáme na chvilku do mrazáku než si vyrobíme polevu.

Tuk rozehřejeme buď na slunci nebo šetrně ve vodní lázni na čirou tekutinu. Přidáme sladidlo, kakao a metličkou vymícháme hladkou polevu. Kuličky vykoupeme v polevě a rovnou je můžete dát do papírových košíčků
Skladujeme v lednici nebo v mrazáku

Recept mě napadl včera před usínáním a můžu říct, že jsem opravdu nadšená
Rychlé a tak dobré

Sluníčko v duši všem a nechte se inspirovat

Karobový chlebíček

Potřebujeme :
Tři šálky slunečnicových semínek
Šálek strouhaného kokosu
1/2 šálku karobového prášku
1/2 šálku medu , nebo agáve

Umeleme semínka, kokos, přidáme karob a sladidlo.
Natlačíme do formy, nejlépe silikonové.
Dáme ještě chvíli do lednice a krájíme.
Můžete dát rozkrájenou do mrazáku, po vyndání se dá ihned konzumovat

Je to neskutečná dobrota, já osobně mám kombinaci slunečnice s karobem móóc ráda

Blažené mlsání a spoustu energie všem

 

Fofr raw bounty

Potřebujeme :
Hrnek strouhaného kokosu
1/4 banánu
Agáve sirup dle chuti

Poleva
Cca 3 lžíce kokosového tuku
5-6 lžic nepraženého kakaa, nebo obyčejného
Agáve sirup jednu lžíci, lze vynechat

Kokos pomeleme, přidáme banán a osladíme dle potřeby. Z těsta vyválíme tyčinky, které dáme na chvíli do mrazáku než si vyrobíme polevu.

Rozehřejeme tuk, buď na slunci, nebo opatrně ve vodní lázni, přidáme kakao, popř. osladíme
Tuk musí být po rozehřátí čirý, vypadá jako ztužený tuk
Tyčinky Naházíme do hrnce s polevou a dáme okapat na pečící papír. Polevu lze krásně z papíru sundat a vrátit do hrnce
Nechte zaschnout a nechte se unášet kokosovou fantazií
Zbylou polevu nalijte do formiček, nechte ztuhnout a máte čokoládu

Jelikož mám dnes třetí den půstu, tak za mě ochutnala rodina. Prý je to neskutečná lahoda
Dobrá, věřím jim a proto zveřejňuji recept již dnes, já se na ně vrhnu zítra

Ať vám v duši svítí sluníčko  po celý den

Makový závin s meruňkami

Potřebujeme na těsto :
Hrnek přes noc namočeného máku
Hrnek mletých suchých slunečnicových semínek
Skořice, lžička agáve sirupu, nebo med

Nádivka :
100 g sušeného umletého kokosu
100 g sušených dvě hodiny namočených meruněk
100 g namočených rozinek cca na dvě hodiny

Mák necháme v sýtku řádně okapat a ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme semínka a sladidlo a utvoříme těsto
Dáme na chvíli do mrazáku a zatím si připravíme nádivku

Vypijeme vodu z meruněk a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši, přidáme umletý kokos a promícháme ,nemusíte sladit ,přišlo mi to akorát
Rozinky necháme též okapat a dáme stranou

Makové těsto vyválíme mezi strečovou fólií, totéž i nádivku
Nádivku dáme na makové těsto, posypeme rozinkami a pomocí fólie zabalíme do závinu.
Jde to celkem dobře
Můžete dát cca na 1/2 hodiny do mrazáku a krájíme. Já ji rozkrájím celou, co se sní nechám na talíři a zbytek do mrazáku. Takže sladkůstku mám vždy po ruce

Ani to nezabere spoustu času ...

Opravdu se po ní jen zaprášilo

Sluníčko v duši všem  a krásné raw tvoření

 

Banánky v čokoládě

Potřebujeme :
Kokosový tuk 8 lžic
Kakao 4 lžíce
karob 4 lžíce
Agáve sirup
Vanilkové aroma
Špetku soli
Banán

Horní vrstva :
4 lžíce Kokosového tuku šetrně rozehřejeme ve vodní lázni na čirou tekutinu a přidáme vanilkové aroma, kakao, agáve a vymícháme hladkou polevu.
Nalijeme do formiček, jen do půlky a dáme zmrazit.
Na ztuhlou čokoládu klademe kolečka banánu, která zalejeme druhou vrstvou polevy z karobu.

Spodní vrstva :
Postup je stejný, akorát místo kakaa dáme karob a nepřidáváme agáve ani aroma
Dáme stuhnout a vyklopíme z formiček. Pokud nemáte formičky, stačí to dát na tácek.
Jsou výborné

Sluníčko v duši a oslaďte si den

 

Raw dýňový dort s čokoládovou polevou

Potřebujeme na korpus :
Hrnek namočené pohanky cca 4 hodiny
Dva hrnky umletého strouhaného kokosu
Hrnek rozinek cca na hodinu namočených

Pohanku rozmixujeme, nejlépe ponorným mixérem a přidáme zbylé ingredience
Místo pohanky můžete dát jakékoliv ořechy, dort bude tučnější.Já doma našla jen pohanku (musím vyrazit na nákup )...snažím se tvořit co zrovna mám doma

Těsto dáme do fólií vystlané formy na dort
a namatláme na to krém

Krém :dýně cca 2-3 hrnečky ,pomeranč ,med  ,mletá skořice ,tou nešetříme .Dýně není výrazné chuti ,tak si pomáháme aromatickým kořením
Vše dáme do mixéru a náplň je hotová .Ještě dolaďte skořicí a medem
Dáme na pár hodin zmrazit .ztuhlý dortík polejeme polevou a už nic neřešíme a hlavně po ničem nepátráme
Poleva : Rozmačkaný banán ,kakao,med

Hele ,ani vám raději neřeknu kolik jsem toho snědla ..chuť je překvapivě dobrá

Přeji sluníčko v duši  a spoustu energie všem 

 

čokoládový krémový dezert

Potřebujeme :
Avokádo
Banán
Med , 2-3 lžíce kakaa ,nejlépe nepraženého

Ponorným mixérem vše rozmixujeme na hladký krém  a podáváme
Je to tuze mňamkózní, raději si vyrobte dvě dávky

Přeji všem zdravé mlsání, sluníčko v duši a dobrou náladu

Sezamová srdce z lásky ke zdraví

Potřebujeme :
Loupaný sezam cca 100 gramů
Lžíce kakaa a medu tolik aby se vše spojilo na tvárnou hmotu

Sezam pomeleme třeba v mlýnku na koření.
Vznikne krásně tvarná hmota, kterou napěchujeme do silikonové formičky. Jde to dobře vyndat

Přeji sluníčko  v duši a intimní ,nerušené posezení se srdíčky

Ananasový dortík

Potřebujeme:

 kolečka čerstvého ananasu

strouhaný kokos, agáve sirup nebo med,

1/4 banánu

Poleva:

1 lžíce medu,lžička vody, kakoo dle chuti

 

Kokos umeleme, rozmačkáme v něm kousek banánu a spojíme hmotu sladidlem.Banánu jen trochu,aby hmota nebyla moc řídká

 Z ananasu nakrájíme trojúhelníčky a mezi ně dáme kokosovou hmotu a polejeme polevou

z kakaa, medu a vody

Ingredience upravte dle strávníků:)

 

Sluníčko v duši všem a hodně lásky

 

Raw domácí povidla

Potřebuje :

Šálek přes noc namočených švestek
Med, skořici

Vodu slijeme a dáme stranou, švestky rozmixujeme s ostatními ingrediencemi na hustá  povidla, vody dáváme dle potřeby.

Mažeme na plátky jablíček
Výborná sváča i jako pohoštění 

Sluníčko v duši všem

 

 

 RAW sezamové kuličky

Potřebujeme :
Pytlík cca 100 g loupaného sezamu
Med , nepražené kakao

Sezam rozmixujeme a medu dáme tolik aby se těsto spojilo

Vznikne tvarná hmota,z které ušmouláme kuličky a vesele obalujeme v "kakalu "

Nevím jak vy, ale já jdu  hustě  do nich, honí mě mlsná jako blázen

Přeji všem sezamově nabitou jízdu po zbytek dne

 

Kakaové košíčky s povidly

Potřebujeme:

slunečnicová semínka-nenamočená

nepražené kakao, med

Povidla

namočené sušené švestky, skořice med

Vše rozmixujeme na hustá povidla, vodou ze švetek regulujeme požadovanou hustotu.

 

Slunečnici rozemeleme, přidáme kako a spojíme medem. Vznikne krásná tvárná hmota.

Natlačíme do formiček a naplníme povidly.Můžete skladovat v mrazáku, po vyndání lze hned konzumovat.

Přeji všem sluníčko v duši a energii po celý den.

Fofr raw Margotka

Potřebujeme:

Kokos, kakao, med

Rumové aroma-lze vynechat, není raw,ale par kapek neublíží:)

Nasypeme do misky kokos, kakao,aroma a medu tolik , aby vznikla tvárná hmota.

Vytvarujeme tyčinky a můžete skladovat v mrazáku.

Na fotce je jen hrouda.....čekající na modelování:)

 

Pohodový den všem a sluníčko v duši

Kokosové kuličky


Potřebujeme :

Strouhaný kokos, banán , med

Kokos umeleme na mouku...nemusi být , ale lépe se potom hmota pojí ...
Rozmačkáme v něm banán a přidáme trochu medu, nebo rozmixované rozinky a umícháme tvárnou hmotu. Kokos přidáváme dle hustoty těsta
Vše zpracujeme na kuličky a obalíme třeba v rozemletých vlašských oříšcích Emotikona smile

Sluníčko v duši všem

 

Makové kuličky

Potřebujeme

250g máku
100 g nějakých semen či ořechů jako např. Mandle slunečnice , vlašský ořechy , lískové ořechy aj.
100 g brusinek, či rozinek nebo datlí ...zkrátka to, co nám chutná či máme po ruce doma:)
A asi 3 PL medu

Mák umeleme a přidáme nahrubo nakrájené ořechy či semena přes noc namočená/vodu slijeme/ a celé rozinky.
Promícháme s medem. Těsto se začne tvarovat a tak pěkně uvalíme kuličky , které obalíme třeba v kokosu....meze se nekladaou
Kuličky nejlépe spotřebujeme do druhého dne, mák ma tendenci žluknout . Ja dám hned do mrazáku

TIP: pokud se mi nechce válet kuličky , tak hmotu natlačím někam do misky a hurá do mrazáku. Dle potřeby uzobávám. Dá se to ihned konzumovat i po vytažení z mrazáku
Semena či ořechy namáčíme proto, abychom nakopli enzymy a jine látky :-)Prostě nám obživnou a my tak dostaname co nejvíce výživných látek pro náš krásný chrám.

Krásný den všem