Anketa
Polévka z řapíkatého celeru
potřebujeme:
4 stonky celeru
menší banán
300 - 400 ml vody
česnek, sůl
V mixéru umixujeme řapíkatý celer s vodou a propasírujeme přes sítko.
Čistou šťávu dáme zpět do mixéru, přidáme banán a domixujeme.
Ochutíme česnekem, já dala 2 stroužky a solí.
Ohřejeme do 40 stupňů a podáváme.
krásné raw tvořenípřeji všem
Hráškový krém
Potřebujeme :
Menší cuketu
Hrnek čerstvého hrášku
Hrst čerstvé bazalky
Sůl,citronová šťáva, česnek dle chuti
Vše rozmixujeme a podáváme
Krásné raw tvoření všem
Vývar s knedlíčky
Potřebujeme na knedlíčky :
Šálek slunečnicových semínek
Menší mrkev
Zelená petrželka cca hrst
Lžička olivového oleje
Granulovaný česnek
Sůl
Pepř
Voda dle potřeby
Semínka rozmixujeme, přidáme nahrubo nastrouhnou mrkev, olej a dochutíme kořením
Vymodelujeme malé knedlíčky, které vložíme do vývaru
Potřebujeme na vývar :
Teplou vodu cca na jednu porci
Hrst namočené pohanky, aspoň na dvě hodiny
1/2 mrkve
Polévkové koření cca 3 lžíce
Česnek čerstvý nebo sušený , olej, sůl, pepř
Do talíře dáme pohanku, nahrubo nastrouhnou mrkev, polévkové koření, česnek,sůl, pepř a zalejeme teplou vodou do 50 stupňů. Vložíme knedlíčky, pokapeme olejem a podáváme.
Krásně prohřejeme a neskutečně zasytí
Sluníčko v duši všem
Brokolicová polévka
Potřebujeme:
Hrnek brokolice
Voda dle hustoty polévky
1/4 banánu
Hrst mandlí
1/4 stroužku česneku
sůl. pepř
4 lžíce olivového oleje
Citronová šťáva
Vše dáme do mixéru a umixujeme do krémové konzistence
Dobrou chuť všem a sluníčko v duši
Špenátová polévka s dýní
Potřebujeme :
Cca 100 -120 g čerstvého špenátu
Šálek nakrájené dýně i se slupkou
Olivový olej cca 4 lžíce
1/2 banánu
Sůl nejlépe Himalajskou, pepř, muškátový ořech s ním nešetříme ,dýně není výrazné chuti
Vše rozmixujeme, dochutíme kořením a můžete zahřát do 45 stupňů Celsia
Posypeme dýňovými semínky a naklíčenou čočkou, ta je v polévce obzvláště dobrá
Uvidíte, že chuť vás ohromí
Dobrou chuť a spoustu lásky všem
Raw GAZPACHO
Výborné a plné vitamínů
Potřebujeme :
2 velká rajčata
paprika, půlka salátové okurky, cibulka i s natí,
Stroužek česneku, himalájská sůl
cca 3 lžíce olivového oleje
Dobré pochutnání a skvělou náladu všem
Hrášková polévka s bazalkou
Potřebujeme:
Hrnek zeleného hrášku, může být i mražený
Hrnek vody
1/4 stroužku česneku
Sůl, asi 4 lístečky čerstvé bazalky, se sušenou to není ono
Vše rozmixujeme do hladka.Můžete si nechat lžíci celého hrášku a přidat do polévky
Dobrou chuť a výtečnou náladu po celý den
Dýňová polévka s rozmarýnem
Potřebujeme:
Hrnek dýně nakrájene na kostičky i se slupkou (řádně umytou)
česnek, sůl , hrst kešu nebo mandlí aspoň 4 hodiny namočených.
Snítek čerstvého rozmarýnu.
Voda dle hustoty polévky
Vše rozmixujeme, dochutíme a podáváme karotenovou bombu.
Sluníčko nejen v dši přeji všem.