Dostupné raw recepty, které zvládne každý

Anketa

Inspirují vás mé stránky?

Celkový počet hlasů: 425

chleby, sušené placky, krekry, sušenky

Raw slaďounké mrkvové sušenky s vanilkou

Potřebujeme:
400 g nahrubo nastrouhané mrkve
100 g mletého slunečnicového semínka...
500 g datlové pasty
1 lžička vanilky
nastrouhaná kůra z většího chemicky neošetřeného citronu
špetka soli nejlépe himalájské

Vše smícháme a vlhkýma rukama tvoříme tenké placičky, které usušíme při 42 stupních. Během sušení obracíme.

Krásné tvoření všem!!

Fotka uživatele RAW Fantastic EASY.

 

Proteinový chléb - nejen pro sportovce

Potřebujeme:
50 g raw proteinu
200 g slunečnicového semínka přes noc namočená
100 g chia seminek naboptnalých ve vodě
100 g lněného umletého semínka
2 stroužky česneku
2 lžíce provensálských bylinek
1 lžička soli nejlépe himalájské
velké rajče nebo dvě malé

Ponorným mixérem rozmixujeme slunečnici
(propranou v čisté vodě).Rozmixujeme rajče s česnekem a vše smícháme dohromady. Chia stačí na 1/2 hodiny nechat ponořené ve vodě.
Z Propracovaného těsta utvoříme chlebík, krájíme na tenké plátky a z každé strany sušíme cca 2 - 2-5 hodiny. Chlebík bude mít krásnou kůrku a vnitřek zůstane mírně vlhký. Skladujeme max. tři dny v chladnu nebo rovnou dáme do mražáku a před podáváním můžete prohnat nachvíli v sušičce, či dát na slunce a v zimě na topení:)
Celý chlebík má cca 105 g proteinu....
Krásné raw tvoření všem a svalům zdar!

 

Banánový chlebík

Potřebujeme:
200 g mletých vlašských ořechů
150 g slunečnicového mletého semínka
100 g strouhaného sušeného kokosu
2 střední hodně zralé banány
pár kapek vanilkového aroma

Banány rozmačkáme vidličkou a postupně zapracujeme do mletých ingrediencí. Na pečícím papíře vymodelujeme chlebík, krájíme na tenké plátky a z každé strany sušíme při 42 stupňů cca 2 hodiny. Chlebík má krásnou kůrku a unvitř je krásně vláčný.

Krásné raw tvoření a sluníčko v duši všem

 

 

Mrkvový chléb

Potřebujeme:
4 velké mrkve nastrouhané nahrubo cca 400 g
150 g mletého slunečnicového semínka
100 g mletého lněného semínka
2 lžičky kurkumy
1 lžička Himalájské soli
šťáva z celého citronu

Vše pořádně promícháme a utvoříme bochník. Ostrým zubatým nožem krájíme plátky, které sušíme při 42 stupňů z každé strany 3 hodiny. CHlebík se hůře krájí díky nahrubo nastrouhané mrkvičce, ale jde to! Emotikona smile.....pokud nastrouháte mrkev najemno, chlebík bude vlhčí a dosladka. Je výborný!

Krásné raw tvoření a spoustu sluníčka všem!!

 

Rajčatový chléb

Potřebujeme:
100 g lněného semínka
100 g slunečnicového semínka
20 g sušených rajčátek-cca na hodinu namočených
1 střední rajče
1 větší stroužek česneku
1 střední cibule
1 polévková lžíce bazalky
sůl nejlépe himalájskou cca 1 čajová lžička

Len a slunečnici rozmixujeme na mouku. Z rajčat slijeme vodu a dáme stranou. Do mixéru vložíme cibuli, česnek, sušená a čerstvá rajčáka a promixujeme na tekutější kaši. Vodou z rajčátek si regulujeme hustotu hmoty. Přidáme bazalku,pomletá semínka a sůl. Vymodelujeme bochníček chleba a necháme cca 20 minut v lednici. Posypeme bazalkou, slunečnicovými semínky a nakrájíme na tenké plátky cca 0,5 cm.
Sušíme z každé strany při 42 stupních 2 hodiny. Chlebík má krásnou kůrku a vnitřek je měkounký. Skladujeme v lednici v papírovém pytlíku max. 2-3 dny. Před podáváním doporučuji pár minut ohřát v sušičce. Budete překvapeni jeho výtečnou chutí a lehkostí.

Sluníčko v duši všem a krásné živé tvoření přeji

 

Kmínový chléb

Potřebujeme:
1 hrnek světlé přes noc namočené pohanky
2 hrnky přes noc namočené slunečnice
1/2 hrnku lněného umletého semínka
2 plnější lžíce mletého kmínu
2 plnější lžíce kmínu celého
1 lžička kurkumy
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu, či agáve sirupu
1 střední nahrubo nastrouhaná mrkev
Himalájská sůl

Pohanku a slunečnici propereme v čisté vodě a ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme vše ostatní, vymodelujeme bochníček chleba a necháme cca 20 minut v lednici. Posypeme kmínem, slunečnicovými semínky a nakrájíme na tenké plátky.
Sušíme z každé strany při 42 stupních cca 2,5 hodiny. Chlebík má krásnou kůrku a vnitřek je měkounký. Skladujeme v lednici v papírovém pytlíku max.  2-3 dny. Před podáváním doporučuji pár minut ohřát v sušičce. Budete překvapeni jeho výtečnou chutí a lehkostí.

Sluníčko v duši všem a krásné živé tvoření přeji :)


Krekry s bazalkou

Potřebujeme:
Větší misku přes noc namočených lněných semínek. Vody dáme tak cca 3 cm nad semínka
Menší misku čerstvé nakrájené bazalky
Sůl

Vše smícháme a tvoříme krekry, které sušíme do 50 stupňů
Recept je inspirací pro ty, kteří teprve začínají raw tvoření.
Rychlé a velice dobré i se sladkou pomazánkou.

Krásné raw tvoření všem

 

CEREÁLIE S KAROBEM

Potřebujeme :
2 hrnky strouhaného kokosu
1/2 hrnku karobu
1 banán
Hrnek rozinek
Šálek cca hodinu namočené pohanky
Špetka soli
Lžička skořice

Rozinky rozmixujeme na hustší kaši a banán rozmačkáme vidličkou. Všechny ingredience smícháme v husté těsto, které klademe do sušičky. Já mám kruhovou sušičku, tak jsem dělala bochánky a pak po usušení nalámala na kousky. Doba sušení závisí na tloušťce těsta. Sušila jsem přes noc na 45 stupňů. Jsou dobré i vláčnější, pokud se vám nechce sušit do křupava.
Pak stačí zalít třeba mandlovým mlékem, pridat ovoce a výživná snídaně je na světě
Krásné raw tvoření a spoustu sluníčka v duši

 

 

CITRONOVÉ PENÍZKY

Potřebujeme cca na 30 penízků:
Šálek rozinek
Kůra z chemicky neošetřeného citronu
2 lžíce kakaa
Lžička vody

Nejdříve rozmixujeme rozinky a přidáme vše ostatní. Vlhkýma rukama tvarujeme malé penízky cca 2-3 mm silné a sušíme do požadované křupavosti. Citronovou kůru můžete nahradit pomerančovou či limetkovou.
Krásné raw tvoření

 

MERUŇKOVÁ KŮŽE

Potřebujeme :
Zralé meruňky (1 meruňka =1 placka)

Meruňky rozmixujeme a lžící vytvoříme tenké placičky, které sušíme cca 5 -7 hodin v sušičce či sluníčku na pečícím papíře. Můžete uskladnit již na zimu a tvořit tak meruňkové palačinky plněné třeba z banánů a kakaa

 

BRAMBORÁK

Potřebujeme cca na 8 placiček
Hrnek slunečnicových semínek
Střední cuketu
Sůl, česnek, čerstvé oregano, popřípadě majoránka i sušená

Semínka rozmixujeme na mouku a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu. Vznikne vlhké těsto, které dle chuti dochutíme česnekem, solí, oreganem.
Utvoříme placičky a sušíme do požadované křupavosti. Pokud nemáte sušičku a ani sluníčko nesvítí, tak si z těsta utvořte karbanátky. Bramboráky či karbanátky jsou výborné s kyselou nákladnou zeleninou.

Sluníčko v duši všem a krásné raw tvoření

 

SLANINA

Potřebujeme :
Cukety
Olivový olej
Sůl
Koření uzená paprika

Cukety naplátkujeme třeba škrabkou na tenko a dáme do mísy. Posypeme solí, paprikou a prokapeme olejem. Rukama řádně promícháme aby se vše obalilo a sušíme do 50 stupňů
Chutná to jako Slanina, málem jsem nestihla foto, protože se děti nato neskutečně vrhly

Krásné raw tvoření a sluníčko v duši všem

 

BRAMBŮRKY

Potřebujeme :
Kedlubny
Sůl
Olivový olej
Směs sušených bylinek

Kedlubny naplátkujeme třeba na struhadle na tenko a dáme do mísy.
Zakapeme olejem, posypeme bylinkami, solí a promícháme. Sušíme do 50 stupňů cca 4-5 hodin. Záleží jak je chcete mít křupavé
Výborná záležitost

Krásné raw tvoření

 

Řepové krekry

Potřebujeme:

Misku přes noc namočených lněných semínek

Misku přes noc namočených slunečnicových semínek

2 červené řepy a jednu mrkev

Sůl, sušené byliny dle chuti

Ráno slijeme slunečnici a propláchneme.Len přes noc zgelovatí,takže neproplachujeme.

Odšťavníme zeleninu,popř. nastrouháme nahrubo...krekry se tak budou o něco déle sušit...a vše promícháme.

Lžící tvoříme placky a sušíme do 50 stupňů cca 6-7 hodin....

Jsou příjemně nasládlé,zkrátka božííííííííííííííííííííííí :D

!!  optimismus všem  !!

 

Kokosové sušenky

Potřebujeme :
Hrnek strouhaného umletého kokosu
Hrnek strouhaného kokosu
1 jablíčko
Cca 5 lžic agáve sirupu

Smícháme kokosy, přidáme rozmixované jablíčko  a agáve sirup
Tvoříme sušenky, které necháme v sušičce cca 6-8 hodin sušit
Záleží jak je chcete mít křupavé a jak silné sušenky máte. Já dělala asi 1/2 cm
Večer jsem zapla sušičku na 35 stupňů, nechala přes noc a ráno mě probudila neskutečná dobrota s úžasnou vůní
Jsou totiž bombovýýý
Můžete si je nalámat a přelít mlékem ze semínek

Prima náladu a prozářený den všem

 

 

Cibulové krekry

Potřebujeme :
Střední misku lněných semínek
Cca 4 cibule, sůl nejlépe Himalajskou
Trochu salátových bylinek

Večer dáme len do misky a zalejeme vodou asi 2-3 cm nad semínko .Len všechnu vodu vstřebá ,krásně z gelovatí .To nám nahradí bílek ,či jiné pojivo již neproplachujeme
Přidáme nakrájenou cibuli ,sůl ,byliny a nejlépe rukou promícháme
Lžící dáme do sušičky ,trouby nebo na slunce a sušíme do 50 stupňů Celsia
Skladujte v papírovém pytlíku několik týdnů .

Jsou mňamkózní i třeba s medem k snídani


Všem dobrou chuť a sluníčko  v duši

Raw krekry s feferonkou

Potřebujeme :
2 šálky přes noc namočených slunečnicoých semínek
1 šálek přes noc namočených lněných semínek
2 střední mrkve
Velká feferonka, cibule, salátové byliny.. viz. foto, sůl nejlépe Himalajskou 

Slijeme a rozmixujeme slunečnici,přidáme len,na proužky cibuli,feferonku na tenké kroužky, spoustu bylinek, nahrubo nastrouhnou mrkev a osolíme
Sušíme do 50 stupňů, nebo na slunci do křupava
Jsou senzační

Pohodový den a dobrou chuť 

 

 Placičky ze semínek

Potřebujeme :
Asi 2 šálky slunečnicových a 1 šálek lněných semínek přes noc namočených
4 střední mrkve
1 červená řepa
2 cibule a 1 s natí
Sůl
Suroviny si můžete upravit co dům dá

Umixujeme semínka bez vody s jednou cibulí, lze i ponorným mixérem. Lněná semínka všechnu vodu vypijí a trochu zeslizovatí a krásně hmotu spojí, něco jako bílek
Dáme do mísy a přidáme odsťavněnou zeleninu, může být i nahrubo nastrouhaná,ale vymačkat šťávu. Těsto by mohlo být řidší a o to déle se to suší
Přidáme nakrájenou cibuli na půl kolečka a osolíme.
Lžící tvoříme placičky a sušíme do 50 stupňů
v sušičce nebo v troubě cca 5-7hodin. Záleží jak je chcete mít křupavé
Suroviny nejsou drahé ,ale přitom tak nabité ,vitamíny ,minerály ,enzymy .....jojo

Varuji vás, jsou neskutečně žravý

Krásný den plný pohody a sluníčka nejen v duši

Semínkové placky sladké i slané

Potřebujeme:

Misku lněných semínek, misku slunečnicových semínek,misku dýňových semínek a misku sezamových semínek

Agáve sirup, sušené salátové bylinky, sůl

Semínka pře noc namočíme , ráno vodu slijeme a propláchneme.Lněná semínka všechnu vodu vsáknou a krásně zgelovatí.Ty jediné neproplachujeme.Vody do nich dáváme cca 3 cm nad semínka.

Promícháme semínka dohromady a do jedné 1/2 vmícháme sůl s bylinkami a do druhé části několik lžíc agáve sirupu.Med nedoporučuji, krekry by se přilepily.

Našupeme do sušičky a sušíme cca 7 hodin do 50 stupňů.Sami uvidíte kdy budou suché:)

 

Sluníčko v duši všem